Jachtschietbaan

leden informatie 51 html dbd2788cDe Grensschutters”

Luyksgestel

 

 

Leden informatiebrief nummer 52, jaargang 8.

 

Luyksgestel, 1 oktober 2018

 

Beste leden van de Grensschutters en andere sportschutters,

Aanstaande zondag organiseren we weer de eerste schietdag na het zomerreces. Omdat we rekening te houden hebben met de diverse vakantiegelegenheden in de nabije omgeving van de schietbaan wordt er in juli, augustus en september niet geschoten. Door rekening te houden met de andere gebruikers van het buitengebied kunnen we als Grensschutters blijven schieten.

Schietkalender tweede helft 2018:

Voor de volledigheid hierbij een kopie van de schietkalender.

ledeninfo 52

 

Op zondag 14 oktober organiseren we samen met de 3 regionale WBE’s de bekende Jagersdag. Er kan dan vanaf 11.00 uur geschoten worden. Iedere schutter kan dan zelf bepalen welke kleiduif zijn of haar voorkeur heeft. Het gaat op deze dag niet om de punten, maar om het oefenen. Om 15.00 uur komt diaken Jan Verstappen om alle aanwezigen te zegenen voor een goed jachtseizoen. Dit zoals we al jaren gewend zijn.

Werkzaamheden schietbaan:

De afgelopen maanden is er door een aantal vrijwilligers weer hard gewerkt. De Nasta machines van de skeet en trap hebben een grote onderhoudsbeurt gehad en zien er weer netjes uit. Alle andere machines zijn geolied. Eind augustus heeft een groep studenten uit Wageningen het jonge opschot op de wallen en op de baan omgezaagd en afgeknipt. De baan is door de WVK afgelopen week gemaaid en ligt er nu perfect bij. Een van de baangeweren is gerepareerd en door een van onze vrijwilligers helemaal schoongemaakt en gepoetst. Het geweer ziet er weer als nieuw uit.

 

Begunstiger van De Grensschutters:

Een begunstiger is geen lid en heeft dus ook geen stemrecht tijdens ledenvergaderingen van onze vereniging. De bijdrage voor begunstigers is vastgesteld op € 30 per jaar (hetzelfde als een gewoon lidmaatschap). De kosten voor een schietronde zijn voor begunstigers hetzelfde als voor de leden. Met deze invulling hebben jagers die de vereniging financieel willen steunen de mogelijkheid om dat te doen en kunnen voor dezelfde prijs per ronde schieten als de leden. Jagers hebben een eigen individuele verzekering. Deze dekt ook het sportschieten op schietbanen.

 

Interne competitie:

Diverse leden hebben al deelgenomen aan de interne competitie. Sportschutters met een Nederlandse licentie zijn volgens de wetgeving verplicht om elk jaar aan minimaal 5 wedstrijden deel te nemen. Deze 5 wedstrijden moeten allemaal bij dezelfde vereniging geschoten worden. Ook moeten deze wedstrijden op verschillende dagen geschoten worden. We hebben hiervoor de interne competitie. Deze is in 2017 voor het eerst gestart. Deze willen we nog een keer onder de aandacht brengen. Er kan op elke willekeurige dag, uitgezonderd de dagen van de open wedstrijden, voor de interne competitie geschoten worden. Hiervoor heeft het bestuur een vast parcours uitgezet. Dit zal jaarlijks aangepast worden. Deelnemers voor de wedstrijd kunnen zich aanmelden bij de inschrijvingen. Randvoorwaarde is dat je minimaal met 2 personen bent, of een onafhankelijke schrijver meeneemt.

 

Contributie en bijdrage begunstiger:

In de loop van november krijgt elke lid en elke begunstiger de factuur voor het lidmaatschap voor 2019. Als er nu al leden zijn die hun lidmaatschap willen beëindigen, of aanpassen, verzoek ik deze om dit te melden bij onze secretaris Richard van Steenderen.

Website:

Op onze website www.degrensschutters.com worden naast algemene informatie ook de uitslagen van alle wedstrijden gepubliceerd.

Met vriendelijke groet mede namens alle andere bestuursleden en tot 7 oktober.

Mark Verhoeven

Voorzitter De Grensschutters

+31 6 51710682

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.degrensschutters.com

 

 

 

Copyright DeGrensschutters Luyksgestel