Jachtschietbaan

leden informatie 51 html dbd2788cDe Grensschutters”

Luyksgestel

 

 

Leden informatiebrief nummer 53, jaargang 8.

 

Luyksgestel, 26 december 2018

 

Beste leden van de Grensschutters en andere sportschutters,

Nog 5 dagen en 2018 is aan haar laatste uren bezig en staan we aan de vooravond van 2019. Een moment van rust voor de meesten onder ons. Ook tijd voor een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. 2018 is zowel vanuit sportief als financieel oogpunt een goed jaar geweest. We hebben veel introducees mogen begroeten die kennis wilde maken met het kleiduiven schieten. Ook hebben de wedstrijden grote belangstelling gehad. In 2018 is er het nodige onderhoud uitgevoerd aan de machines. Hierbij hebben we als bestuur ook plannen gemaakt voor de toekomst. Tijdens de laatste vergadering van het bestuur hebben we besloten een nieuwe trap machine aan te schaffen. De huidige Nasta machine is van 1962 en heeft zijn beste tijd gehad. Deze machine gaf te veel storingen, waardoor ook de interesse in trap schieten af is genomen. Naast een nieuwe trap machine, hebben we ook de kleine machine voor afgaande duiven overgenomen van Harald Voskuil. We zijn nu nog in onderhandeling over een tweede konijn. We verwachten dat we de komende jaren nog meer oude machines moeten vervangen. Dit is ook nodig om storingen op schietdagen te voorkomen en om een nieuw parcours uit te kunnen zetten. Ook hebben we besloten de trap put te vervangen, maar dan door een veel kleiner gebouw dan de huidige container. We hebben op 3 schietbanen voorbeelden gezien van alternatieven.

 

Schietkalender eerste helft 2010:

Onze secretaris heeft een aantal weken geleden de schietkalender 2019 verstuurd. Hierbij een kopie van de eerste helft van 2019.

 

leden informatie 53 html edb324d5

 

Interne competitie:

Diverse leden hebben al deelgenomen aan de interne competitie. Sportschutters met een Nederlandse licentie zijn volgens de wetgeving verplicht om elk jaar aan minimaal 5 wedstrijden deel te nemen. Deze 5 wedstrijden moeten allemaal bij dezelfde vereniging geschoten worden. Ook moeten deze wedstrijden op verschillende dagen geschoten worden. We hebben hiervoor de interne competitie. Deze is in 2017 voor het eerst gestart. Deze willen we nog een keer onder de aandacht brengen. Er kan op elke willekeurige dag, uitgezonderd de dagen van de open wedstrijden, voor de interne competitie geschoten worden. Hiervoor heeft het bestuur een vast parcours uitgezet. Dit zal jaarlijks aangepast worden. Deelnemers voor de wedstrijd kunnen zich aanmelden bij de inschrijvingen. Randvoorwaarde is dat je minimaal met 2 personen bent, of een onafhankelijke schrijver meeneemt.

 

Contributie en bijdrage begunstiger:

Een aantal leden heeft hun contributie voor 2019 nog open staan. Bij deze het verzoek om deze een van de komende dagen te betalen.

 

Website:

Op onze website www.degrensschutters.com worden naast algemene informatie ook de uitslagen van alle wedstrijden gepubliceerd.

 

leden informatie 53 html bbf74726

 

Met vriendelijke groet mede namens alle andere bestuursleden en tot 5 januari 2019.

 

 

Mark Verhoeven

Voorzitter De Grensschutters

+31 6 51710682

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.degrensschutters.com

 

Copyright DeGrensschutters Luyksgestel