Jachtschietbaan

leden informatie 51 html dbd2788cDe Grensschutters”

Luyksgestel

 

 

Leden informatiebrief nummer 51, jaargang 8.

 

Luyksgestel, 2 april 2018

 

Beste leden van de Grensschutters en andere sportschutters,

Het eerste kwartaal van 2018 zit er weer op. De tijd vliegt voorbij. We hebben 9 schietdagen gehad waarvan een open wedstrijd. De schietdagen worden goed bezocht, zelfs toen we gevoelstemperaturen hadden van -15 graden Celsius. De begeleiders hebben op die dagen de nodige kou geleden. In deze nieuwsbrief een terugblik op de Winterwedstrijd en enkele aanvullende berichten.

 

Overlijden Jan Nouwen,

Afgelopen maand is na een kort ziekbed ons oud lid Jan Nouwen overleden. Jan is jarenlang een trouwe schutter geweest bij onze vereniging. We hebben namens alle leden onze condoleances gestuurd en de familie veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit onverwachte verlies.

 

Begunstiger van De Grensschutters:

Een begunstiger is geen lid en heeft dus ook geen stemrecht tijdens ledenvergaderingen van onze vereniging. De bijdrage voor begunstigers is vastgesteld op € 30 per jaar (hetzelfde als een gewoon lidmaatschap). De kosten voor een schietronde zijn voor begunstigers hetzelfde als voor de leden. Met deze invulling hebben jagers die de vereniging financieel willen steunen de mogelijkheid om dat te doen en kunnen voor dezelfde prijs per ronde schieten als de leden. Jagers hebben een eigen individuele verzekering. Deze dekt ook het sportschieten op schietbanen.

 

Interne competitie:

Diverse leden hebben al deelgenomen aan de interne competitie. Sportschutters met een Nederlandse licentie zijn volgens de wetgeving verplicht om elk jaar aan minimaal 5 wedstrijden deel te nemen. Deze 5 wedstrijden moeten allemaal bij dezelfde vereniging geschoten worden. Ook moeten deze wedstrijden op verschillende dagen geschoten worden. We hebben hiervoor de interne competitie. Deze is in 2017 voor het eerst gestart. Deze willen we nog een keer onder de aandacht brengen. Er kan op elke willekeurige dag, uitgezonderd de dagen van de open wedstrijden, voor de interne competitie geschoten worden. Hiervoor heeft het bestuur een vast parcours uitgezet. Dit zal jaarlijks aangepast worden. Deelnemers voor de wedstrijd kunnen zich aanmelden bij de inschrijvingen. Randvoorwaarde is dat je minimaal met 2 personen bent, of een onafhankelijke schrijver meeneemt.

 

Winterwedstrijd 2018:

Op zondag 18 februari hebben we de eerste wedstrijd van 2018 georganiseerd. Voorheen had deze de naam “Nieuwjaarswedstrijd”, deze is omgedoopt naar “Winterwedstrijd”. De snijdende wind heeft deze naam volop eer aangedaan. De wedstrijdcommissie had weer een mooi en spannend parcours uitgezet. Met 67 deelnemers is het ook een drukbezette dag geweest. 22 deelnemers hadden 40 treffers of meer. Er was niemand met 50 treffers, wel 2 deelnemers met ieder 1 kaart met 25 treffers. Het aantal treffers bedroeg 71%. In de B- en C-klasse heeft er een barrage plaatsgevonden om de 1ste plaats. Samengevat is er goed geschoten en was het ook een uitdagend parcours. Het belangrijkste is de vermelding dat alles goed en veilig verlopen is. Mede dankzij de vele vrijwilligers buiten op de baan en binnen in de kantine was het een geslaagde dag.

leden informatie 51 html 7b14a44f

 

leden informatie 51 html af37bc97

 

leden informatie 51 html f51fd8b3

 

 

Investeringen 2018:

Tijdens de jaarvergadering is naast een terugblik op 2017 ook een toelichting gegeven op de activiteiten die we in de toekomst op willen pakken. De grootste investering is het vervangen van de trapput. We moeten hiervoor voldoende liquide middelen hebben. Hiervoor zijn we nu volop aan het sparen. We verwachten dat we in 2019 voldoende financiële middelen hebben om deze investering te doen. Bij het vervangen zal de trapput ook 11 meter richting valgebied verplaatst worden zodat de schietposities in lijn komen te liggen met die van de overige schietposten.

 

Een investering die we na het vervangen van de trapput willen doen, is het verlengen van de bestaande geluidswal naast de trapput. Dit door middel van een geluidswal met daarbovenop een geluidsschot. Ook hiervoor moeten we nog een tijd sparen. Maar dit kan ook nog op een later moment.

 

Website:

Op onze website www.degrensschutters.com worden naast algemene informatie ook de uitslagen van alle wedstrijden gepubliceerd.

 

 

 

Met vriendelijke groet mede namens alle andere bestuursleden.

 

 

Mark Verhoeven

Voorzitter De Grensschutters

+31 6 51710682

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.degrensschutters.com

 

 

 

Copyright DeGrensschutters Luyksgestel