Jachtschietbaan

De Grensschutters”leden informatie 48 html dbd2788c

Luyksgestel

 

 

Leden informatiebrief nummer 49, jaargang 7.

 

Luyksgestel, 9 september 2017

 

 

Beste leden van de Grensschutters en andere sportschutters,

 

 

Zondag 1 oktober begint de tweede helft van het schietseizoen weer. Het zomerreces zit er dan weer op. We krijgen nog steeds vragen waarom we in de zomermaanden niet schieten. Dit komt omdat dit een afspraak is met de gemeente en o.a. camping de Zwarte Bergen. Deze camping zit vanaf eind juni tot eind september vol bezet met campinggasten. Daarnaast wordt er in de zomermaanden veel gewandeld en gefietst in de bossen rond het schietterrein. We delen nu eenmaal het gebied met andere gebruikers en door respect te hebben voor elkaar kunnen we allemaal onze hobby beoefenen. Dit is ook de reden waarom we naast zondagen ook enkele zaterdagen hebben ingepland.

 

 

Werkzaamheden aan de schietbaan:

Een aantal vrijwilligers heeft de afgelopen maanden weer diverse werkzaamheden verricht. De skeet baan is opnieuw uitgezet en alle schietposten zijn verhard. Ook op de andere posten zijn tegels gelegd. De bedoeling is dat de schutter op de tegels staat op de schietpost Er mag zelfs geen puntje van de schoen over de tegels steken. Namens het bestuur wil ik de leden die dit hebben uitgevoerd nogmaals bedanken. We zijn nog wat ideeën aan het uitwerken voor een schietpoortje welke we tijdens de wedstrijden kunnen gebruiken.

 

 

Schietdagen najaar 2017:

Zondag 1 oktober begint het najaar seizoen. Vanaf 12.30 uur kan iedereen weer komen schieten. Hieronder de resterende schietdagen van dit jaar.

 

leden informatie 49 html 509c0536

 

Op 15 oktober organiseren we in samenwerking met de WBE’s de jaarlijkse Jagersdag. Op 12 november hebben we met de Open Jachtwedstrijd de laatste wedstrijd van dit seizoen. Op de Jagersdag en op 12 november kan er vanaf 11.00 uur geschoten worden.

 

 

Interne competitie:

Dit brengen we graag nog een keer onder de aandacht van alle sportschutters. Sportschutters met een Nederlandse licentie zijn volgens de wetgeving verplicht om elk jaar aan minimaal 5 wedstrijden deel te nemen. Deze 5 wedstrijden moeten allemaal bij dezelfde vereniging geschoten worden. Ook moeten deze wedstrijden op verschillende dagen geschoten worden. Als Grensschutters hebben we 4 open wedstrijden en de uitwisseling met het Gilde. Daarnaast hebben we de interne competitie. Ook deze telt mee voor de wedstrijden. Voor dit laatste hebben we het reglement aangepast. Er kan op elke willekeurige dag, uitgezonderd de dagen van de open wedstrijden, voor de interne competitie geschoten worden. Hiervoor heeft het bestuur een vast parcours uitgezet. Dit zal jaarlijks aangepast worden. Deelnemers voor de wedstrijd kunnen zich aanmelden bij de inschrijvingen. Randvoorwaarde is dat je minimaal met 2 personen bent, of een onafhankelijke schrijver meeneemt. Tijdens de jaarvergadering zal de uitslag van deze interne competitie bekend gemaakt worden. Ook zullen we dan het reglement vast laten stellen.

 

 

Verkoopprijzen patronen:

Tijdens de laatste vergadering van het bestuur is besloten de prijzen van een doosje patronen in prijs te verhogen van € 7 naar € 8. Dit omdat de prijzen waarvoor we ze inkopen ook al 2 keer naar boven is bijgesteld.

 

 

Website:

Op onze website www.degrensschutters.com worden naast algemene informatie ook de uitslagen van alle wedstrijden gepubliceerd.

 

 

 

Met vriendelijke groet mede namens alle andere bestuursleden.

 

 

Mark Verhoeven

Voorzitter De Grensschutters

+31 6 51710682

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.degrensschutters.com

Secretariaat:

www.degrensschutters.com Richard van Steenderen

Pauluskerkplein 44

5622 PN Eindhoven

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+31 (0)6- 50535339

 

Copyright DeGrensschutters Luyksgestel