Jachtschietbaan

De Grensschutters”leden informatie 48 html dbd2788c

Luyksgestel

 

 

Leden informatiebrief nummer 48, jaargang 7.

 

Luyksgestel, 21 mei 2017

 

Beste leden van de Grensschutters en andere sportschutters,

 

 

We hebben de uitwisseling met het Gilde gehad en de jaarlijkse Oranjewedstrijd. In deze informatiebrief de uitslagen en enkele mededelingen vanuit het bestuur.

 

Reductie geluidsoverlast:

In het kader van veiligheid en i.v.m. een kleine reductie van het geluid is de afgelopen week een scherm van 2 meter hoog geplaatst tussen de skeet en de afgaander en bij het konijn. Ook hebben we de 2 vangnetten opnieuw geplaatst. Ik wil de vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt bedanken voor hun inzet.

leden informatie 48 html bffe2dc8

 

Schietdagen voorjaar 2017:

We hebben nog 2 schietdagen voordat het zomerreces begint, te weten 11 en 18 juni. Op zondag 11 juni organiseren we de jaarlijkse zomerwedstrijd. De uitnodiging hiervoor volgt op korte termijn.

 

Interne competitie:

Sportschutters met een Nederlandse licentie zijn volgens de wetgeving verplicht om elk jaar aan minimaal 5 wedstrijden deel te nemen. Deze 5 wedstrijden moeten allemaal bij dezelfde vereniging geschoten worden. Ook moeten deze wedstrijden op verschillende dagen geschoten worden. Als Grensschutters hebben we 4 open wedstrijden en de uitwisseling met het Gilde. Daarnaast hebben we de interne competitie. Ook deze telt mee voor de wedstrijden. Voor dit laatste hebben we het reglement aangepast. Er kan op elke willekeurige dag, uitgezonderd de dagen van de open wedstrijden, voor de interne competitie geschoten worden. Hiervoor heeft het bestuur een vast parcours uitgezet. Dit zal jaarlijks aangepast worden. Deelnemers voor de wedstrijd kunnen zich aanmelden bij de inschrijvingen. Randvoorwaarde is dat je minimaal met 2 personen bent, of een onafhankelijke schrijver meeneemt. Tijdens de jaarvergadering zal de uitslag van deze interne competitie bekend gemaakt worden. Ook zullen we dan het reglement vast laten stellen.

 

Overlijden Louis Van den Bergh:

Vorige week hebben we het bericht ontvangen dat na een kort ziekbed Louis Van den Bergh op 15 mei overleden is. De dag waarop hij 80 jaar geworden is. Wij hebben zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toegewenst.

 

Uitwisseling met het Gilde:

Er hebben 10 teams aan de uitwisseling deelgenomen. We hebben weer een gezellige middag gehad met een paar mooie individuele resultaten.

leden informatie 48 html fa56524a

 

Oranjewedstrijd:

Op zondag 23 april heeft de jaarlijkse Oranjewedstrijd plaatsgevonden. Er zijn door de 62 deelnemers totaal 213 rondes geschoten, met 66,1% treffers. 2 deelnemers hebben hun wedstrijdbrief niet ingeleverd. Geen van de deelnemers is het gelukt 50 treffers te schieten. Mathieu Bex was de uiteindelijke winnaar met 49 treffers. Hieronder het overzicht van de uitslagen per klasse.

 

leden informatie 48 html 2661e094

 

leden informatie 48 html 6e2aa55f

 

Clinic kleiduivenschieten:

Een paar weken geleden heeft Tonnie Houbraken aan een 7-tal leden een training kleiduiven schieten gegeven. Zowel een theorie als een praktijk gedeelte vormde een onderdeel van deze training. Er namen schutters deel die al enkele jaren deze sport beoefenen en die net begonnen zijn. De vele positieve reacties zijn aanleiding om deze training nog vaker te geven. Wij willen Tonnie bedanken voor de wijze waarop hij dit heeft ingevuld.

 

 

 

Met vriendelijke groet mede namens alle andere bestuursleden.

 

 

Mark VerhoevenVoorzitter
De Grensschutters
+31 6 51710682
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.degrensschutters.com

Secretariaat:

www.degrensschutters.com

Richard van Steenderen

Pauluskerkplein 44

5622 PN Eindhoven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6- 50535339

 

Copyright DeGrensschutters Luyksgestel