clip image001 Jachtschietbaan “De Grensschutters”

Luyksgestel

Leden informatiebrief nummer 44, jaargang 6..

Luyksgestel, 4 mei 2016

 

 

 

Beste leden van de Grensschutters en andere sportschutters,

 

 

We hebben in april 2 wedstrijden gehad en op 21 april zijn we naar een zitting van de Raad van State geweest. 2 onderwerpen welke de moeite waard zijn om te delen met jullie. Daarnaast nog enkele reguliere mededelingen.

 

Vacatures bestuur:

We zijn nog steeds op zoek naar 2 kandidaten voor het bestuur. Voor het bestuur mogen zich ook kandidaten aanmelden die zelf niet schieten, maar graag mee willen helpen aan alle activiteiten. Belangstellenden kunnen zich bij het bestuur melden.

 

Raad van State:

Op donderdag 21 april vond er een zitting plaats bij de Raad van State. In eerdere informatiebrieven zijn jullie geïnformeerd dat de Rechtbank in den Bosch een uitspraak gedaan had. De discussie over de vergunning hebben we gewonnen. Door het activiteitenbesluit hebben buitenschietbanen vanaf 1 januari geen vergunning meer nodig. De tweede zaak betrof het handhaven door de gemeente m.b.t. de geluidoverlast. In deze zaak zijn de 2 bezwaarmakers in het gelijk gesteld. Dit houdt in dat de gemeente het schieten zou moeten verbieden totdat we aan de nieuwe normen voldoen. Hiertegen is door de gemeente en ons een bezwaar ingediend bij de Raad van State.

 

Op 21 april hebben we samen met de gemeente en 1 van de 2 bezwaarmakers voor de rechter gezeten. Wij hebben een voorlopige voorziening verzocht. Vandaag hebben we bericht ontvangen dat we deze zaak gewonnen hebben. Dit betekent dat de gemeente niet meteen hoeft te handhaven. We krijgen dan de tijd om de consequenties van de nieuwe rekenmethode helemaal helder te krijgen. Zoals we dat nu inschatten voldoen we bijna aan de nieuwe norm. Maar dat gaan we de komende maanden uitwerken. De inhoudelijke zaak zal in het najaar door de Raad van State behandeld worden.

 

Website;

Onze website is actief en beschikbaar voor iedereen. Fritz Krüger en Richard van Steenderen hebben een gezamenlijke inspanning verricht en het resultaat mag er zijn. De website is mooi, goed leesbaar en goed ingericht. Ik nodig jullie allemaal uit te kijken op www.degrensschutters.com Indien er vragen en of opmerkingen zijn, deze doorgeven aan ons.

 

Uitwisseling met het Gilde;

Op 18 april heeft de jaarlijkse uitwisseling met het Gilde plaatsgevonden. Het weer werkte in de tweede helft van de middag gelukkig mee. Er waren 11 teams met elk 4 deelnemers. De gildebroeders waren dit jaar in een ruime meerderheid. Volgend jaar moeten we zorgen dat er ook meer Grensschutters mee doen. Hierbij de uitslag van de uitwisseling. De individuele winnaar was Nico Goossens met 42 treffers.

i e47dda24a14dbff5 html 8dfe4611

 

Oranjewedstrijd;

De Oranjewedstrijd heeft dit jaar op 24 april onder herfst omstandigheden plaatsgevonden. Regen, hagel en af en toe een zonnestraal hebben zeker invloed gehad op de uitslag. Het parcours was uitdagend. De wind was erg wisselvallig en had ook invloed. Mathieu Bex was winnaar in de A klasse met 46 treffers. Er was geen enkele schutter met 25 treffers op één kaart.

 

i e47dda24a14dbff5 html 157cb8de

 

i e47dda24a14dbff5 html 307f30f

 

i e47dda24a14dbff5 html 71fc51a6

 

In de B klasse was Peter Simons de winnaar. Dit na een barrage over 15 duiven. In de C klasse Jeroom Ceulemans. Er hebben 67 deelnemers aan de wedstrijd deelgenomen. Het relatieve aantal treffers was 65,3%. Ik wil hierbij alle vrijwilligers van deze dag nog een keer bedanken voor hun inzet en het trotseren van de kou.

 

 

 

 

Als jullie vragen en of opmerkingen hebben niet aarzelen deze aan mij door te geven of aan een van de andere bestuursleden. Je kunt hiervoor ook het algemene e-mail adres van onze vereniging gebruiken. Dit is; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Pasjes!!!

Veel leden hebben hun KNSA- en/of hun lidmaatschaps-pasje nog niet afgehaald.

Let op: deze pasjes zijn nodig voor verlenging van je verlof.

Ze zijn beschikbaar bij de inschrijfbalie tijdens de schietdagen, vraag ernaar.

 

 

 

Met vriendelijke groet mede namens alle andere bestuursleden.

 

 

 

Mark Verhoeven

Voorzitter De Grensschutters

+31 6 51710682

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.degrensschutters.com

 

 

 

Richard van Steenderen

Pauluskerkplein 44

5622 PN Eindhoven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6- 50535339

 

Copyright DeGrensschutters Luyksgestel